Okra Pods - Lusky Okra Kavak 530g
Kód: 305Detailní popis produktu
Složení: Okra lusky, voda, rajčata, sůl, okyselovač: kyselina citronová E330.
Ibiškovec jedlý - Okra (Abelmoschus esculentus lat.) pochází z Etiopie, patří do rodiny slézokvětých, a nazývá se také jedlý ibišek nebo zeleninový ibišek. Nezralé plody, okra, jsou zejména v Asii a Africe široce využívány jako zelenina. Rostlina poskytuje také vlákna podobná jutě. Lusky jsou v některých částech světa, zejména v Asii a Africe, významnou zeleninou, známou jako okra. Sklízejí se nezralé, konzumují se syrové nebo různým způsobem tepelně upravené.
Použití: Obsahuje slizové látky. Okry se konzumují syrové nebo vařené a jsou součástí mnoha pokrmů z kreolské a asijské kuchyně. Hodí se dobře k cibuli, rajčatům, paprikám a ve směsi se kombinují s kari, koriandrem, oreganem, citronem a octem.
Příprava syrové okry: Vařené oplodí ibiškovce je mazlavé, aby se tato vlastnost minimalizovala, doporučujeme oplodí vařit vcelku a krátce. Je též možné plodinu rychle osmahnout nebo vařit s kyselými přísadami, jako jsou citrusy, rajčata nebo ocet. Obvykle stačí několik kapek citronové šťávy. Případně se plody nakrájí a vaří dlouhou dobu, díky čemuž se mazlavá hmota rozpustí - tímto způsobem se ibiškovec připravuje například v gumbu, kde slouží jako zahušťovadlo. Nezralé plody lze též sterilovat.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovoce, Zelenina |
---|---|
Hmotnost: | 0.53 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.